بارها در استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا اسم شتابدهنده هارا شنیده ایم ، در واقع شتابدهنده ها همانطور که از نامشان پیداست در ابتدای عمر کسب و کارها و استارتاپ ها وارد عمل میشوند و به روند رشد آن ها سرعت میبخشند .
این شرکت ها کمک میکنند تا استارتاپ ها mvp(حداقل محصول پذیرفتنی ) خودشان را طراحی کرده و به بازار ارائه دهند و همچنین به توسعه ی بازار آنها کمک می کنند.
از جمله شتابدهنده های ایران میتوان به نوین تک، جهش، تریگ آپ، دیهیم و فردوسی اشاره کرد.
برنامه هایی که شتابدهنده ها عرضه میکنند معمولا دارای بازه زمانی محدودی است و در این مدت به استاراتاپ ها در فراهم کردن امکاناتی مانند فضای کسب و کار، خدماتی مانند تعیین هویت مشتریان هدف، تامین منابع نظیر سرمایه و نیروی کار موردنیازشان کمک های فراوانی میکنند .
شتابدهنده ها در قبال سرمایه گذاری و امکاناتی که ارائه میدهند بخشی از سهام آتی آن استارتاپ را ازآن خودشان میکنند.

اگرشما استارتاپ هستید و نیازمند به یک حامی قوی برای رشد و پیشرفت استارتاپ خود دارید با ما همراه باشید 🙂
در ادامه ی این مقاله روند ورود هر استارتاپ به شتاب دهنده را بازگو خواهیم کرد :
-
ثبت اطلاعات استارتاپ
وارد سایت شتابدهنده ی مورد نظرتان شوید و در فرم اطلاعات استارتاپ، اطلاعات خودتان را وارد کنید.
-
ارزیابی استارتاپ و اعلام نتیجه
در این مرحله تیم ارزیابی با مطالعه ی فرم شما صلاحیت یا عدم صلاحیت شما برای ورود را تشخیص میدهند و در صورت پذیرش در این مرحله شما را به مصاحبه ی حضوری دعوت میکنند
-
اعلام نتیجه جلسه مصاحبه
باتوجه به جلسه ی مصاحبه ی حضوری شما تیم ارزیابی با بررسی جوانب مختلف نظر نهایی را ثبت و به شرکت اعلام میکنند
-
اعلام نتیجه ی نهایی
در این مرحله شتابدهنده نتیجه ی نهایی را به شما اعلام خواهد کرد ، در صورت پذیرفته نشدن نقات ضعف استارتاپ شمارا بازگو میکنند و شما با بر طرف کردن مشکلات میتوانید دوباره درخواست خودتان را ثبت کرده و مورد گزینش قرار بگیرید .
این ها مراحل کلی گزینش شتابدهنده هاست اما هر شتاب دهنده ای با توجه به انتظارات و خواسته هایش ممکن است در بین این مراحل گزینش های خاص خودش را نیز داشته باشد .
همینطور لازم به ذکر است که برخی از این شتاب دهنده ها ۲ مرحله برای گزینش دارند :
در مرحله ی اول که به آن پیش شتابدهی نیزگفته میشود، پس از انتخاب شدن استارتاپ در طی یک دوره ی زمانی معمولا ۲ تا ۳ ماه این فرصت را دارند که در طی این مدت یک نمونه ی اولیه از ایده ی خودشان را آماده ی ارائه کنند .
اگر پس از گذشت این مدت کارخود را به درستی انجام دادند به مرحله ی بعد که در اختیار گذاشتن امکنات و خدماتی که در ابتدای مقاله ذکر شد میروند در غیر این صورت شتابدهنده با آن ها قطع همکاری میکند .
باتوجه به اینکه برخی از استارتاپ ها در حوزه ی خواصی فعالیت میکنند و نیاز به فکوس و خدمات خاص حوزه ی خود را دارند ،شتابدهنده هایی با حوزه های فعالیتی خواص شکل گرفته اند مانند : شتابدهنده ی cognotech(حوزه ی علوم شناختی )،avagames(حوزه ی بازی سازی )، finnova (حوزه ی فینتک) که درصورت نیاز میتوانید به آن ها مراجعه کنید.
میدوارم این مطلب براتون مفید باشه 🙂
اگه تو مسائل حقوقی نیاز به کمک داشتی رو ما حساب کن